Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 

Peygamberler Şehri ŞanlıUrfa Ülkü Ocağı Forum Sitesine Hoşgeldiniz.

Ocak Başkanımız Sayın; Mehmet Arpacı'ya Görevinde başarılar dileriz. Allah (c.c) yardımcısı olsun...


 

 Parti Meclis Grubu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DOĞANBEY
Yönetici
Yönetici
DOĞANBEY


Mesaj Sayısı : 175
Kayıt tarihi : 19/11/09
Yaş : 35
Nerden : Ş.Urfa

Parti Meclis Grubu Empty
MesajKonu: Parti Meclis Grubu   Parti Meclis Grubu EmptyCuma Kas. 20, 2009 7:52 pm

7. PARTİ MECLİS GRUBU

TBMM GRUBU

MADDE 75 -

Partinin TBMM'de 20 veya daha fazla milletvekili bulunması hâlinde parti grubu meydana getirilir. Parti Genel Başkanı tarafından TBMM Başkanlığına bir yazı ile grup kurulduğu bildirilir. Parti milletvekilleri bu grubun üyeleridir.

Partinin TBMM Grubu'nun çalışma usul ve esasları bu tüzükte gösterilen hükümler saklı kalmak kaydıyla Grup İç Yönetmeliği'nde gösterilir. Grup İç Yönetmeliği'nin, Grub'un kurulduğunu bildirim tarihinden itibaren 15 gün içinde Grub'u meydana getiren milletvekilleri tarafından hazırlanarak, Grup milletvekillerinin salt çoğunluğu ile kabul edilmesi ve TBMM Başkanlığına verilmesi şarttır.

GRUP BAŞKANI, BAŞKAN VEKİLLERİ VE GRUP YÖNETİM KURULU

MADDE 76-

Parti Genel Başkanı aynı zamanda TBMM Grubu'nun da başkanıdır. Genel Başkan milletvekili değilse, meclis grubu yapacağı ilk toplantıda üyeleri arasından üye tam sayısının salt çoğunluğu ile bir Grup Başkanı seçer. İlk iki turda salt çoğunluk sağlanamadığı takdirde üçüncü turda en fazla oyu alan seçilmiş olur.

Grup Yönetim Kurulu, başkan ve başkan vekilleri dahil 10 üyeden oluşur. TBMM Grubu, Grup Başkanı'na yardımcı olmak üzere üyeleri arasından 3 başkan vekili ile 6 asil ve 3 yedek Grup Yönetim Kurulu üyelerini seçer.

Grup Başkanı ile Grup Yönetim Kurulu üyeleri ve başkan vekilleri her yasama yılının başında o yasama yılı için seçilir. Üyeliklerde boşalma olması hâlinde yedekler sıra ile çağrılarak kurul tamamlanır. Başkan ve başkan vekilliklerinde boşalma olması durumunda bu görevler için yeni seçim yapılır.

Genel Başkan dışında Merkez Yönetim Kurulu üyeleri partinin TBMM Grubu Yönetim Kurulunda görev alamaz.

Seçime ilişkin diğer usul ve esaslar Grup İç Yönetmeliği'nde gösterilir.

TBMM GRUP DİSİPLİN KURULU

MADDE 77-

Grup Disiplin Kurulu, milletvekillerinin TBMM ve grup çalışmalarına ilişkin faaliyetlerindeki fiil ve eylemleri nedeniyle yapılacak takibatta, birinci derecede disiplin karar merci olarak görev yapmak üzere, parti grubunca kendi üyeleri arasından seçtikleri 5 asil 3 yedek üyeden meydana gelir. Bu kurul ayrıca yürütme işleri için bir başkan bir başkan yardımcısı, bir de sekreter seçer.

Disiplin Kurulu, üye tam sayısının en az üçte iki çoğunluğu ile toplanır, kararlarını gizli oyla ve mevcudun çoğunluğu ile alır. Ancak, Grup'tan kesin çıkarma cezaları için üye tam sayısının çoğunluğunun kararı gereklidir.

Milletvekilleri hakkındaki disiplin takibatının şekli, usul ve esasları ile kovuşturmayı gerektiren haller, disiplin cezaları ve itiraz usulleri, bu tüzük hükümleri saklı kalmak kaydıyla TBMM Grup İç Yönetmeliği'nde belirtilir.

GRUP ÜYELERİNİN UYMASI GEREKEN ESASLAR

MADDE 78-

Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri:

a. Meclis çalışmalarında partinin ilkelerine, programına ve parti Grup ve Büyük Kongre kararlarına uymaya ve bunları desteklemeye mecburdur.

b. Geçerli mazeretleri olmadıkça Meclis Genel Kurulu ve grup çalışmaları ile komisyon çalışmalarına katılmak zorundadır.

c. Toplantılarda bulunmak veya bulunmamak, ya da toplantıya katılıp da aleyhte görüş bildirmiş veya oy vermiş olmak, Grup ve Parti kararlarına uymamak için mazeret sayılmaz.

d. Grupça karara bağlanmayan hâllerde TBMM'deki konuşmalarında ve oy kullanmalarında serbesttir.

GRUPTA GİZLİ OYLAMA

MADDE 79-

Grup Genel Kurulunda yapılacak seçimler gizli oylama suretiyle sonuçlandırılır ve milletvekillerini bağlayıcı nitelikteki konular gizli oylama sonucunda karara bağlanır.

GRUP HÜKÛMET İLİŞKİLERİ

MADDE 80-

Bakanlar Kuruluna veya bir bakana TBMM'de veya grupta, güven veya güvensizlik oyu verilmesi konusunda karar almak yetkisi, Grup Genel Kuruluna aittir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.sanlıurfaocak.hareketforum.com
 
Parti Meclis Grubu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Parti Üye Olmanın Şartları
» Parti Teşkilat Yapısı
» Parti Ve Hükümet İlişkileri
» Seçimlere Katılma Ve parti Adaylarının Tespiti

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Ülkücü Hareket :: Milliyetçi Hareket Partisi-
Buraya geçin: